Valorile europene în acțiune

Atelier online

Donnerstag 12. Oktober 2023 14:00 18:00
Rumänien

Uniunea Europeană este întemeiată pe 6 valori fundamentale: demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și respectarea drepturilor omului. Valorile UE sunt împărtășite de toate statele UE și garantează o societate în care prevalează pluralismul, toleranța, justiția, solidaritatea, nediscriminarea și egalitatea.

Cum se transpun acestea concret în viețile noastre? Cum ne putem implica pentru a contribui la o mai bună informare a celor din comunitățile noastre despre ce face Uniunea Europeană? 

Biroul Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori și al Filialei Asociației Se Poate din județul Teleorman, organizează joi, 12 octombrie 2023,  între orele 13:30-18:00, la Spațiul de Tineret, din comuna Troianul, județul Teleorman, recent inaugurat de Filiala Asociației Se Poate, atelierul cu tema ”Înțelegerea Europei - valori, acțiuni și exemple” în cadrul căruia vom discuta despre valorile europene și despre beneficiile concrete pentru cetățeni ale apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană, precum și de ce este modul de viață european ceva ce merită păstrat.

În iunie 2024 vor avea loc următoarele alegeri europarlamentare când toți cetățenii europeni își vor alege reprezentanții în Parlamentul European pentru următorul legislativ 2024 - 2029. Este important ca un număr cât mai mare de cetățeni, și mai ales tineri, să își exercite acest drept la vot.  Participarea la vot este un instrument cheie pentru a fi cetățeni activi, implicați în prezentul și viitorul Europei.

* Participarea la acest atelier este gratuită, însă locurile sunt limitate, iar ocuparea acestora se va face în ordinea completării formularului de înscriere. Data limită pentru completarea formularului este 6 octombrie 2023.

Principalele obiective ale atelierului:
  • Să înțelegem cum ne influențează viața valorile europene;
  • Să identificăm împreună câteva dintre beneficiile concrete oferite de UE cetățenilor;
  • Să ne dezvoltăm abilitățile de a le explica și altor cetățeni importanța valorilor europene; 
  • Să propunem tipuri de activități de înțelegere și promovare a valorilor europene care pot fi organizate la nivel local.
Instrumente pentru implicarea comunității în mediul online

* Acest atelier face parte din seria de ateliere online de dezvoltare personală și educație prin valori, centrate pe competențe pentru viață și învățare continuă, organizate în cadrul campaniei #impreuna-in.eu. Aceste ateliere se adresează persoanelor de orice vârstă care doresc să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri al comunității #impreuna-in.eu.  

Descoperă platforma