MEP-udfordringen: Retsstatsmekanismen

L-Erbgħa 3 ta’ Frar 2021 10:00 11:00
2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
Id-Danimarka
Odoo • A picture with a caption
MEP Peter Kofod er klar til jeres spørgsmål. 

Er EU stadig bygget på demokratiske værdier? Er det EU’s ansvar at beskytte borgere mod egen nationalstat? Og hvad betyder det for demokratiet, når EU indfører en retsstatsmekanisme?

Det, og meget mere kan du få svar på, når EU-parlamentariker Peter Kofod stiller op til debat om retsstatsmekanismen. Du er velkommen til at udfordre Peter med egne holdninger og tanker.

Debatten tager udgangspunkt i retsstatsmekanismen, der skal tilbageholde EU-midler, hvis medlemslande ikke overholder retsstatsprincippet. Mekanismen er udformet, da man ser en bekymrende udvikling i nogle medlemslande, hvor bl.a. domstoles uafhængighed, basale rettigheder, ytrings- og pressefrihed er under pres fra staten.

Regitze Helene Rohlfing er inviteret til at udfordre Peter, mens radiovært og komiker, Mette Frobenius, vil moderere for at sikre en god og nuanceret debat. Regitze er ph.d. studerende ved statskundskab og jura på Københavns Universitet, hvor hun forsker i Polens og Ungarns tilbagerulning af demokratiske principper. Hun fokuserer særligt på, hvilke konsekvenser det har for civilsamfundet, og hvorvidt EU kan være en støtte i mobiliseringen mod indskrænkningen af rettigheder.

Webinaret er målrettet skoleklasser, men er åbent for alle interesserede. Alle i publikum inviteres til at deltage i debatten.

Tilmelding er nødvendig: https://podio.com/webforms/25618944/1905570

Tilhørende undervisningsmateriale og yderligere information kan findes her: https://www.efterskolerne.dk/Efterskoleforeningen/Webinarer/Webinarer/Februar-2021/MEP-udfordringen

Arrangementet er lavet i samarbejde med Oplev Europa og efterskoleforeningen. For yderligere information kontakt Jakob Clausager Jensen, jcj@efterskolerne.dk