Ungdommens EU Topmøde: Kick off for frivillige

OBS. Du skal først være skrevet op og logget ind på sammen-om.eu platformen, for at kunne tilmelde dig arrangementet. Hvis du ikke allerede er skrevet op, kan du gøre det for oven. 

Den 12. september sætter vi skub i forberedelserne til Ungdommens EU Topmøde (UEUT), der løber af stablen 2.-3. marts 2024. I lyset af det kommende valg til Europa-Parlamentet bliver årets "Sammen om EU". Måske har du allerede været med til at arrangere UEUT før, måske er det helt nyt for dig. Alle er velkomne til en eftermiddag/aften, hvor du kan få besvaret spørgsmål som:

  1. Hvad er Ungdommens EU Topmøde?

  2. Hvordan kan man være frivillig både før og under?

  3. Hvad skal deltagerne debattere og forhandle om - Vi brainstormer og udvælger cases 

  4. Vi slutter af med mad og drikke og mulighed for at hilse på de andre frivillige

Arrangementet foregår i Europa-Huset, Gothersgade 115.

Det vil være muligt at deltage online til den første del af mødet.

Om Ungdommens EU Topmøde 2024: Sammen om EU

Den 2.-3. marts 202 inviterer FIC Ungdom og Europa-Parlamentet i Danmark til Ungdommens EU-Topmøde 2024.

 Slip din indre politiker løs og vær med, når unge mennesker landet over skal finde kreative løsninger på nutidens største politiske problemstillinger.

Årets tema er Sammen om EU – i 2024 er der valg til Europa-Parlamentet og vi skal alle vælge, hvem vi vil have som repræsentanter i EU, og hvilken retning EU skal i. Kom med på Borgen og debattér EU-samarbejdet.

Til topmødet vil alle deltagere få tildelt en rolle som enten politiker eller journalist. Ministerråd og et parlamentsudvalg skal diskutere cases, finde løsninger, indgå kompromisser og danne alliancer. Løsningerne bliver til sidst samlet i et charter.  

Alt BREAKING NEWS, som journalisterne snuser sig frem til under forhandlingerne, bliver delt på @EU Top News. 

Det kan være svært at få 27 lande til at blive enige. Alle har forskellige interesser og regeringer - og så skal man også altid huske at bibeholde befolkningens opbakning derhjemme! Alt dette får du indblik i, når du sidder ved forhandlingsbordet - hvem ved, måske ender du som Italiens erhvervsminister eller Slovakiets ligestillingsminister? 

Som altid vil vi få besøg af kendte danske politikere, og det bliver afsløret løbende.