Europadagen og Triangle of Sadness

utorak 9. svibnja 2023. 19:00 21:30
Danska

Eventet arrangeres af Europe Direct Varde.

Europe Direct Syddanmark markerer Europadagen med filmvisning af den nominerede LUX-film Triangle of Sadness af instruktøren Ruben Östlund.

Europadagen (den 9. maj) er en hyldest til fred og sammenhold i Europa. Den er en markering af årsdagen for den historiske "Schumanerklæring", som beskriver Schumans idé om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre krig mellem Europas nationer utænkelig. Schumans forslag anses for at være begyndelsen på det, der i dag er EU. 

EUROPE DIRECT Syddanmark markerer Europadagen med at vise den nominerede LIX-award film ’Triangle of Sadness’ af instruktøren Ruben Östlund.  Med ‘Triangle of Sadness’ gentog Ruben Östlund kunststykket fra ’The Square’ og hjemtog Guldpalmerne fra Cannes. Og atter med dansk islæt. Sidst gjorde han en stjerne af Claes Bang. Nu er turen kommet til Zlatko Burić, der sætter markant præg på begivenhedernes gang i en nådesløs satire over modeverdenen og alverdens jet-settere.

En stor del af handlingen foregår på en luksus-yacht, hvor nogle sidder til højbords med kaptajnen (Woody Harrelson!), mens andre knækker sig i lårtykke stråler. I Cannes gungrede latterkaskaderne gennem salen, for Östlunds civilisationskritik præsenteres med maksimal brod og helt utøjlelig humor. 

Blændende original samfundssatire af en filmisk antropolog på toppen af sin karriere.’ Lee Marshall, Filmmagasinet Ekko (6 stjerner) 

LUX-award præsenteres af Europa Parlamentet, Europa Kommissionen og European Film Academy.