SAMEN.EU ACADEMY 2022 (copy)

Save the Date

lundi 16 mai 2022 14:00 18:00
Pays-Bas

Ga jij in gesprek met onze Europarlementariërs?  

Heb jij ideeën voor een beter Europa? Wil je ontdekken hoe het Europees Parlement werkt én tegelijkertijd je eigen skills verbeteren op het gebied van schrijven, presenteren en gesprekstechnieken? Lees dan snel verder! 

Samen.eu Academy 2022

Op 25 april zijn we van start gegaan met de Samen.eu Academy. Hier leer je niet alleen meer over Europa en het Europees Parlement, maar leer je ook hoe je er zelf actief aan bijdraagt. Tijdens een reeks interactieve trainingen leer je je verhaal in elke situatie helder, krachtig en overtuigend te brengen. 

Ook ga je aan de slag met Europese onderwerpen die jou aanspreken. Heb je bijvoorbeeld ideeën over het klimaat, migratie, digitale transitie, kunstmatige intelligentie of de Europese democratie? Tijdens de Samen.eu Academy krijg je de kans om je ideeën uit te werken en vorm te geven.

Dit programma sluiten we af met een fieldtrip naar het Europees Parlement in Brussel, waar je de mogelijkheid krijgt je ideeën over te brengen aan onze Europarlementariërs.


Bezoek aan het Europees Parlement met de Samen.eu Academy deelnemers 2021 .

Training 16 mei: The art of conversation - skills and techniques

Jouw goede idee voor Europa kan ongetwijfeld op voor- en tegenstanders rekenen. Nu hoef je niet direct met hen in debat te gaan, maar het is wel fijn om tijdens een gesprek in te kunnen spelen op de vragen en twijfels van je gesprekspartner.

De training ‘The Art of Conversation’ biedt veel handvatten om een prettig gesprek te voeren waarin je óók je doel bereikt. Je leert achterhalen wat je gesprekspartner belangrijk vindt én hoe je zelf je verhaal zo goed mogelijk over kunt brengen. Aan het einde van de middag loop je naar buiten met skills die je meteen kunt toepassen, een dosis lol én meer zelfvertrouwen.

We koppelen de training aan het thema/idee waar jij mee aan de slag wil gaan. Zo weet je zeker dat je in Brussel een strak verhaal hebt voor de Europarlementariërs. Geen paniek als je idee nog lang niet rond is. Een week voor aanvang van de training ontvang je een voorbereidingsopdracht om je op weg te helpen.


In de training leer je:

  • Prettige gesprekken voeren waarin je óók je doel bereikt

  • Sneller tot de kern komen

  • Doelgericht vragen stellen

  • Zelfverzekerd handelen in elke gesprekssituatie


Welke tools behandelen we?

● Luisteren, samenvatten, doorvragen (LSD)

● De belangen van je gesprekspartner: What’s in it for them?

● De gesprekscyclus


Save the date trainingen en fieldtrip
  • 16 mei: 'The Art of Conversation: Skills and Techniques' 14:00-18:00 uur in Den Haag
  • 30 mei:  'Public Speaking: How to speak clearly and confidently in front of an audience' 14:00-18:00 uur in Den Haag
  • 13 juni:  ' Writing skills: how to write effectively' 14:00-18:00 uur in Den Haag
  • juni/juli Fieldtrip Brussel (Mits Covid-19 maatregelen het toelaten)

Doe je mee?

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om aan de slag te gaan met Europa?

Meld je hier dan nu aan voor de Training op 16 mei van 14 tot 18 uur in Den Haag. Na aanmelden ontvang je meer informatie. 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt!