Varför bry sig?! Ett webbinarium om engagemang och delaktighet

onsdag 20. januar 2021 16.00 17.00
Online
Sverige
Odoo • A picture with a caption

Varför bry sig?! Ett webbinarium om engagemang och delaktighet

EU och vår demokrati står inför utmaningar. Hur kan du påverka och hur kan du använda sociala medier för att engagera andra i frågor som intresserar dig? Välkommen att delta i ett webbinarium med Moa Andersson – verksamhetsutvecklare i Borås stad, Europaparlamentet, Europa Direkt Sjuhärad och Per Grankvist – ansvarig för Vvv.Politik, Sveriges största renodlade politik-konto på Instagram och erfarenhet av att gå från 0 till 20 000 följare på 100 dagar.  

Engagemang och delaktighet är grundläggande i en demokrati. Samtidigt kan EU och EU:s politik kännas långt borta. Så varför ska du bry dig? Och hur kan du påverka? 

Moa Andersson inleder webbinariet. Hon arbetar inom öppen ungdomsverksamhet i Borås stad och var en av flera experter under European Youth Work Convention i december där den Europeiska ungdomspolitiken diskuterades. Moa förklarar hur ungas synpunkter tas tillvara och berättar om konventet liksom utmaningar och framgångar. 

Björn Kjellström, Europaparlamentets kontor i Sverige, tar vid och lyfter utmaningar som EU och vår demokrati står inför just nu, exempelvis klimat, försvar av demokratiska rättigheter och migration. Utmaningarna påverkar oss alla och både du och jag har möjlighet att vara delaktiga i hur de ska hanteras. Björn berättar också om nätverket ”Tillsammans i Europa”. 

Du får också möta Per Grankvist, expert på sociala medier och en prisbelönad journalist och folkbildare. Hans specialitet är att förklara komplexa ämnen på ett begripligt sätt. Han ansvarar också för Vvv.Politik - Sveriges största renodlade politik-konto på Instagram som fick sitt genombrott i samband med förra valet.

Per berättar om sina erfarenheter av sociala medier och resan från noll till 20 000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan. Sociala medier är perfekta verktyg för att engagera andra och Per kommer att ge dig sina bästa tips!

När: Den 20 januari klockan 16.00-17.00
Var: Webbinariet hålls via Zoom och möteslänken skickas till den e-post du anger i anmälan. 
Anmälan: Anmäl dig här på eventsidan eller genom att mejla till europadirekt@bollebygd.se.

Webbinariet arrangeras av Europa Direkt Sjuhärad och Europaparlamentets nätverk ”Tillsammans i Europa”.