Training eventmanagement

Samen.eu Academy

torsdag 12. oktober 2023 14.00 18.00
Nederlandene

Ga jij in debat met onze Europarlementariërs?  

Op 6 juni 2024 mogen de Nederlanders weer naar de stembus om te stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Tijdens deze verkiezingen kiezen zij hun vertegenwoordigers in het Europees Parlement en kunnen zo mee beslissen over welke koers Europa zal varen. Door te stemmen neem jij deel aan het democratische proces van de Europese Unie en beslis je mee over de toekomst van Europa. 

Verkiezingen betekenen ook een tijd van vele debatten over onze toekomst van Europa en hoe die eruit moet zien. En jij kan er nu één mee helpen organiseren en zelfs aan deelnemen. Samen laten we via debat het belang zien van Europese democratie en waarom je in 2024 naar de stembus moet gaan. Heb jij ideeën over de toekomst van Europa en wil jij hierover in debat met Nederlandse Europarlementariërs? Lees dan snel verder! 

Bezoek aan het Europees Parlement in Brussel met Samen.eu Academy deelnemers.

Samen.eu Academy

Dit najaar biedt de Samen.eu Academy weer nieuwe trainingen aan, waar je niet alleen meer leert over hoe het Europees Parlement werkt, maar tegelijkertijd ook je eigen skills verbetert op het gebied van evenementen organiseren, pitchen en debatteren. Tijdens een reeks van interactieve trainingen ga je aan de slag met Europese onderwerpen die jou aanspreken. Heb je bijvoorbeeld ideeën over het klimaat, migratie, digitale transitie, kunstmatige intelligentie of Europese democratie? Tijdens de Samen.eu Academy krijg je de kans om je ideeën uit te werken en vorm te geven. Hierdoor weet je aan het eind hoe je een goed evenement kan organiseren, ben je zelf ook goed voorbereid om in debat te gaan met Europarlementariërs over een thema dat voor jou belangrijk is en kom je meer te weten over hun prioriteiten. 

Training Eventmanagement 12 oktober

Het einddoel van de Samen.EU academy van 2023 is het organiseren van een einddebat met Europarlementariers. Een mooi streven, maar hoe doe je dat nou eigenlijk zo’n event organiseren? In de academy leer je hoe je samen met je mede-cursisten en leuk maar ook nuttig event neerzet. Tijdens de training Eventmanagement gaan we aan de slag met de theoretische kant van het event (wat, waarom, voor wie en hoe) maar ook de praktische kant nemen we onder de loep. Hoe maak je een projectplan, zorg je ervoor dat je op schema ligt en hoe bereik je het publiek dat je wil trekken voor jouw evenement? Allemaal vragen die expert Gijsbert Roeleveld met jullie gaat behandelen. Door middel van actieve werkvormen en voorbeelden uit de praktijk krijgen jullie de handvatten die nodig zijn om een enerverend debat te organiseren. De training sluiten we zoals gebruikelijk af met een gezellige borrel. 

Doe je mee?

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om over jouw ideeën voor Europa in debat te gaan met Nederlandse Europarlementariërs? Meld je nu aan voor de training eventmanagement. 

Datum: 12 oktober 2023

Tijd: 14:00-18:00

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, Den Haag. 

Voertaal: Nederlands

Let op het aantal plaatsen is beperkt. 


Save the date trainingen:

November/December

Verdiepingsbijeenkomst: Samen met de deelnemers bepalen we Europese onderwerpen waar we meer over willen weten. Door het uitnodigen van een gastspreker en/of een bezoek te brengen aan de Europese instellingen in Nederland of Brussel gaan wij deze onderwerpen uitdiepen. 

25 Januari 

Pitchen: We gaan aan de slag met het duidelijk, sterk en inspirerend overbrengen van jouw boodschap. Hoe zorg je voor een goede, aansprekende structuur in je verhaal? En hoe krijg je het publiek enthousiast? We leren je in korte tijd te pitchen als een pro. 

22 Februari 

Debatteren: In deze workshop leren we jou hoe je debatteert. We zorgen voor een ijzersterke argumentatie, je leert improviseren en omgaan met weerstand. Maar natuurlijk leren we je ook de regels, structuur en etiquette van een goed debat.