Startbijeenkomst Samen.eu Academy

torsdag 7. september 2023 15.00 18.00
Nederlandene

Ga jij in debat met onze Europarlementariërs?  

Op 6 juni 2024 mogen de Nederlanders weer naar de stembus om te stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Tijdens deze verkiezingen kiezen zij hun vertegenwoordigers in het Europees Parlement en kunnen zo mee beslissen over welke koers Europa zal varen. Door te stemmen neem jij deel aan het democratische proces van de Europese Unie en beslis je mee over de toekomst van Europa. 

Verkiezingen betekenen ook een tijd van vele debatten over onze toekomst van Europa en hoe die eruit moet zien. En jij kan er nu één mee helpen organiseren en zelfs aan deelnemen. Samen laten we via debat het belang zien van Europese democratie en waarom je in 2024 naar de stembus moet gaan. Heb jij ideeën over de toekomst van Europa en wil jij hierover in debat met Nederlandse Europarlementariërs? Lees dan snel verder! 

Bezoek aan het Europees Parlement in Brussel met Samen.eu Academy deelnemers.

Samen.eu Academy

Dit najaar biedt de Samen.eu Academy weer nieuwe trainingen aan, waar je niet alleen meer leert over hoe het Europees Parlement werkt, maar tegelijkertijd ook je eigen skills verbetert op het gebied van evenementen organiseren, pitchen en debatteren. Tijdens een reeks van interactieve trainingen ga je aan de slag met Europese onderwerpen die jou aanspreken. Heb je bijvoorbeeld ideeën over het klimaat, migratie, digitale transitie, kunstmatige intelligentie of Europese democratie? Tijdens de Samen.eu Academy krijg je de kans om je ideeën uit te werken en vorm te geven. Hierdoor weet je aan het eind hoe je een goed evenement kan organiseren, ben je zelf ook goed voorbereid om in debat te gaan met Europarlementariërs over een thema dat voor jou belangrijk is en kom je meer te weten over hun prioriteiten. 

Startbijeenkomst 7 september

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we jou meer over wat wij de komende periode bij de Samen.eu Academy gaan doen en bepalen we samen met jou waar jij de focus op wil leggen. Welke thema’s vind je interessant? Welke rol zou je willen vervullen tijdens het debat? Dit is ook een uitstekend moment om de andere deelnemers te leren kennen en van hen te horen met welke onderwerpen zij aan de slag willen gaan. Wellicht zijn er mensen met wie je een groep zou willen vormen om samen te werken. We maken een planning per groep en zorgen dat iedere groep met een concreet actieplan de bijeenkomst verlaat. De startbijeenkomst sluiten we zoals gebruikelijk af met een gezellige borrel. 

15:10 Introductie

15.20 Uitleg traject

15.40 Kennismaking

16.15 Korte pauze

16.30 Thema ontdekken

16.50 Groepjes vormen en planning maken

17.15 Gezamenlijke afsluiting

17.30 Borrel en afsluiting


Doe je mee?

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om over jouw ideeën voor Europa in debat te gaan met Nederlandse Europarlementariërs? Meld je nu aan voor de startbijeenkomst. 

Datum: 7 september 2023

Tijd: 15:00-18:00

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, Den Haag. 

Voertaal: Nederlands

Let op het aantal plaatsen is beperkt. 


Save the date: bijeenkomsten en trainingen 

7 september: Startbijeenkomst

12 oktober: Training Eventmanagement & Organisatie

November/December: verdiepingsbijeenkomst  

25 januari: Training Pitchen 

22 februari: Training Debatteren & Argumentatie

Maart: Einddebat met Europarlementariërs 


Trainingen:

Eventmanagement: In deze training leer je de basis van het effectief organiseren van impactvolle events. Hoe zorg je voor een goede planning? Hoe bewaar je het overzicht? En hoe ga je om met onverwachte veranderingen? Je leert het aan de hand van concrete opdrachten.

Verdiepingsbijeenkomst: Samen met de deelnemers bepalen we Europese onderwerpen waar we meer over willen weten. Door het uitnodigen van een gastspreker en/of een bezoek te brengen aan de Europese instellingen in Nederland of Brussel gaan wij deze onderwerpen uitdiepen. 

Pitchen: We gaan aan de slag met het duidelijk, sterk en inspirerend overbrengen van jouw boodschap. Hoe zorg je voor een goede, aansprekende structuur in je verhaal? En hoe krijg je het publiek enthousiast? We leren je in korte tijd te pitchen als een pro. 

Debatteren: In deze workshop leren we jou hoe je debatteert. We zorgen voor een ijzersterke argumentatie, je leert improviseren en omgaan met weerstand. Maar natuurlijk leren we je ook de regels, structuur en etiquette van een goed debat.