REPowerEU - Asigurarea securităţii energetice a UE

Energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile

venerdì 9 dicembre 2022 10:30 12:30
Romania

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 10:30, Biroul Parlamentului European în România organizează evenimentul REPowerEU - Asigurarea securităţii energetice a UE: Energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile, la sediul Biroului Parlamentului European în România, str. Vasile Lascăr 31, et. 1, Sala Titulescu. 

REPowerEU - Asigurarea securităţii energetice a UE: Energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile este al treilea eveniment din seria de conferințe Împreună în UE, din cadrul campaniei instituționale cu același nume.

Ce veţi putea afla în cadrul acestei conferinţe:

  • tema conferinţei se concentrează pe oportunitățile și provocările pachetului REPowerEU, ca soluție pentru asigurarea securității energetice a UE;

  • ce presupune implementarea acestui pachet de către statele membre, oportunități și provocări pentru cetățeni, mediu de afaceri și autorități locale;

  • modalitățile de finanțare și accesarea acestora.

INVITAȚI:

  • Siegfried MUREȘAN, Membru al Parlamentului European (PPE)

  • Iuliu WINKLERMembru al Parlamentului European (PPE)

  • Nicolae ȘTEFĂNUȚĂMembru al Parlamentului European (RE)

  • Dan Dragoș DRĂGAN, Secretar de Stat, Ministerul Energiei

  • Tatiana Svetlana IOSIPER, Reprezentant cu însărcinări speciale pentru energie și diplomație climatică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

  • Zoltan NAGY-BEGE, Vicepreşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

  • Răzvan NICOLESCU, Membru al consiliului de conducere a Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie (EIT)


REPowerEU - Asigurarea securităţii energetice a UE: Energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile este conceput într-un format în cadrul căruia deputați români în Parlamentul European, autorităţi naţionale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu reprezentanţi ai societăţii civile, jurnaliști, experţi şi publicul larg, moderată și precedată de o scurtă sesiune introductivă.

Cei care doresc să ia parte la eveniment se pot înscrie până în data de 8 decembrie 2022

Intrarea este liberă. Locurile sunt limitate, iar participarea va putea fi posibilă în ordinea primirii confirmărilor.

Seria de conferinţe Împreună în UE se adresează persoanelor de orice vârstă care doresc să fie informate cu privire la măsurile luate la nivel european şi felul în care acestea vor fi implementate la nivel naţional, cât şi celor care vor să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri ai comunității impreuna-in.eu.

Dacă nu ești încă parte a acestei comunități, te poți alătura acum! 


Evenimentul va fi transmis în direct și promovat prin intermediul paginii de Facebook şi contului de YouTube ale Biroului Parlamentului European în România.


*Agenda este în curs de actualizare.