Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten i EU?

Grundkurs i EU-kunskap

maanantaina 1. maaliskuuta 2021 15.00 16.30
Paikalla
143 Osallistujaa
Ruotsi

Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten i EU?

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 1400 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Den 1 mars kl. 15.00-16.30 är du i nätverket Tillsammans i Europa varmt välkommen att delta i en grundkurs i EU-kunskap. Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS) och hålls av experter vid myndigheten. 

Visste du att hälften av kommunfullmäktiges dagordning och en tredjedel av riksdagens voteringar har en koppling till beslut som fattats på EU-nivå? Sveriges medlemskap i EU påverkar vår omvärld, vårt land och vår vardag. Under den här utbildningen får du lära dig mer om vem som gör vad och hur besluten fattas i EU. Vi kommer att gå igenom hur EU:s samarbete har vuxit fram och hur EU-systemet med dess institutioner och regelverk ser ut idag. Du kommer också lära dig mer om EU:s institutioner och befogenheter, beslutsprocessen, hur lagstiftning tas fram samt EU:s rättsakter och nationell tillämpning av EU-rätten.

Deltagande är kostnadsfritt. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk mejlas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Varmt välkommen! 


Odoo • A picture with a caption