Forumul Democraţiei Europene

Tranziţia către transportul verde şi mobilitatea durabilă

pátek 26. listopadu 2021 10:30 12:30
Online
Rumunsko


Vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 10:30, Biroul Parlamentului European în România organizează evenimentul „Forumul Democrației Europene”, cel mai amplu spațiu de discuție și promovare a valorilor democratice europene la nivel național dedicat tinerilor! Tema ediţiei cu numărul şapte este “Tinerii şi piaţa europeană a muncii: Nicio generaţie pierdută” şi are loc în contextul Anului european al tineretului 2022.

  • Care sunt provocările pe care tinerii trebuie să le depăşească pentru a obţine un loc de muncă? Care sunt oportunităţile pe care le va aduce acestora Anul european al tineretului 2022?

  • Cum pot politicile şi programele europene să ofere suport tinerilor pentru tranziţia la piaţa muncii?

  • Care este rolul educaţiei în reducerea acestui fenomen şi cum susţine UE educaţia şi încadrarea pe piaţa muncii a tinerilor? Cum pot să fie implementare programele europene astfel încât să-i ajute cât mai mult pe aceştia?

Veți avea ocazia să participați la un dialog cu deputații europeni pe tema strategiei UE pentru tineret şi oportunităților pe care le oferă Uniunea Europeană tinerilor prin măsurile de susţinere a educaţiei şi încadrării tinerilor pe piaţa muncii.


Invitaţi: 

Card image description

Iuliu Winkler

Membru al Parlamentului European (PPE)

Card image description

Victor Negrescu

Membru al Parlamentului European (S&D)

Card image description

Ramona Strugariu

Membră a Parlamentului European (RE)


Ce veţi putea afla în cadrul acestei conferinţe:

Dezbaterea se concentrează pe rolul şi importanţa măsurilor şi programelor UE de susţinere a educației şi formării profesionale în vederea ocupării forței de muncă tinere. Toate acestea în contextul pandemiei de Covid-19 şi al impactului crizei de sănătate asupra nivelului şomajului în rândul tinerilor, dar şi asupra educaţiei. 

Cei care doresc să participe online şi să adreseze întrebări vorbitorilor se pot înscrie până în data de 24 noiembrie. 

Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, iar participarea va putea fi posibilă în ordinea primirii formularelor de înscriere.  În urma înscrierii, participanţii din public vor primi link-ul de acces la conferinţa online.

În același timp, îi veți cunoaște pe tinerii participanți  în proiectul #GenerationEU - Promotori ai democraţiei europene de anul acesta, care vor povesti cum au contribuit ei la promovarea valorilor europene. "Forumul democrației europene" este organizat în contextul încheierii celei de-a VII-a ediții a proiectului "Promotori ai democraţiei europene" inițiat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Group of the European Youth for Change (GEYC) și Institutul European din România (IER). Tema ediției din 2021 a proiectului anual "Promotori ai democraţiei europene" a fost Conferinţa privind viitorul Europei. 

Evenimentul ca fi transmis LIVE pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale Biroului Parlamentului European în România.

Acest eveniment se adresează în special tinerilor care doresc să fie informaţi cu privire la măsurile luate la nivel european şi felul în care acestea vor fi implementate la nivel naţional, cât şi celor care vor să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri al comunității #impreuna-in.eu.

Dacă nu ești încă parte a acestei comunități, te poți alătura acum!


*Lista invitaţilor este în curs de actualizare.