MEP-udfordringen: Ligestilling

fredag 5 februari 2021 10:00 11:00
Uppkopplad
Danmark
Odoo • A picture with a caption
 Linea Søgaard-Lidell står klar til at besvare jeres spørgsmål.

Er vi alle lige i EU? Bestemmer kvinder over egen krop i et 2021 EU? Hvor er søstersolidariteten? Og kan EU acceptere at nogle medlemslande i stigende omfang indfører restriktioner for LGBTQ+ personer?

Det, og meget mere kan du få svar på, når EU-parlamentariker Linea Søgaard-Lidell stiller op til debat om ligestilling i EU. Du er velkommen til at udfordre Linea med egne holdninger og tanker.

Debatten vil tage udgangspunkt i den polske regerings abortstramninger, der forbyder abort i alle tilfælde undtagen, hvis graviditeten er et resultat af incest eller voldtægt, eller hvis en læge vurderer, at kvinden er i akut livsfarer. Oveni vil debatten have sit afsæt i polske kommunens beslutning om at indføre LGBTQ+ fri zoner og Ungarns vedtagelse af en lovpakke, der i praksis gør det umuligt for par af samme køn at adoptere.

Webinaret er målrettet skoleklasser, men er åbent for alle interesserede. Alle i publikum inviteres til at deltage i debatten.

Tilmelding er nødvendig: https://podio.com/webforms/25618986/1905574

Tilhørende undervisningsmateriale og yderligere information kan findes her: https://www.efterskolerne.dk/Efterskoleforeningen/Webinarer/Webinarer/Februar-2021/MEP-udfordringen-0502

Arrangementet er lavet i samarbejde med Oplev Europa og efterskoleforeningen. For yderligere information kontakt Jakob Clausager Jensen, jcj@efterskolerne.dk