(copy)

torsdag 4 februari 2021 10:30 13:15
Uppkopplad
Rumänien
Planul de redresare al UE - Tranziția digitală și creșterea competitivității economice

Biroul Parlamentului European în România organizează joi, 4 februarie 2021, în intervalul orar 10:30-13:15 (ora României) o  dezbatere privind Planul de redresare al UE -  Realizarea tranziției digitale și creșterea competitivității economice. În cadrul acestui eveniment, transmis pe pagina de Facebook a Biroului, veți putea paticipa la un dialog LIVE cu membri ai  Parlamentulului European, miniștri, reprezentanți ai mediului academic și experți în digitalizare.

📢 MODERATOR: Constantin RUDNIȚCHI, jurnalist RFI

Care este poziția Parlamentului European cu privire la redresarea Uniunii Europene în urma pandemiei de COVID-19 și cum reflectă aceasta măsurile pentru tranziția digitală? Care este impactul instrumentelor de redresare asupra tranziției digitale în România? Ce presupune implementarea programelor care vizează transformarea digitală care vor fi facilitate prin finanțările disponibile prin Mecanismul de Redresare și Reziliență? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care vor răspunde invitații noștri. 

❓ Puteți trimite întrebările dumneavoastră la 👉 Sli.do (www.slido.com), cod: # RedresareaUE

Program
 1. Sesiunea I - 10:45 – 12:00

  Cristian Silviu BUȘOI, Președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European (Grupul Partidului Popular European)

            Dragoș TUDORACHE, Președinte al Comisiei speciale pentru inteligența artificială în era digitală (AIDA) din Parlamentul European (Grupul Renew Europe)

         Victor NEGRESCU, Vice-Președinte al Comisiei pentru cultură și educație (CULT) din Parlamentul European (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților)


 2. Sesiunea II - 12:00 - 13:15

        Ciprian TELEMAN, Ministrul cercetării, inovării și digitalizării

            Cristian GHINEA, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

            Corina Atanasiu, Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

            Octavian OPREA, Președinte interimar, Autoritatea pentru Digitalizarea României

             Andreea PAUL, Profesor universitar, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice București; Președinte, INACO - Inițiativa pentru Competitivitate

            Olivia VEREHA, Co-fondator, Code for Romania