Makt och metoder i Sveriges andra parlament

Fortsättningskurs om Europaparlamentet

torek 25. maj 2021 14:00 16:00
Online
42 Udeležencev
Švedska
Makt och metoder i Sveriges andra parlament

Kostnadsfri fortsättningskurs om Europaparlamentet – makt och metoder i Sveriges andra parlament

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 2000 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Våra EU-utbildningar tillsammans med SIEPS har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in till ytterligare en kostnadsfri trestegsutbildning. Hade du inte möjlighet att delta vid tidigare tillfällen? Varmt välkommen den här gången! 

Den 25 maj kl.14.00-16.00 är det dags för fortsättningskursen och då kommer du att lära dig mer om Europaparlamentet. Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS) och hålls av Lars Niklasson, forskare i statsvetenskap.  

Vilken roll spelar egentligen det folkvalda Europaparlamentet? Vilka maktbefogenheter har institutionen och hur fungerar den? Det får du lära dig under den här utbildningen. Vi kommer också att prata om parlamentets relation till övriga EU-institutioner och riksdagen samt om hur europaparlamentarikerna och de politiska grupperna arbetar.

Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk mejlas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Vi rekommenderar varmt att du tar del av grundkursen i EU-kunskap om du vill friska upp dina grundläggande EU-kunskaper inför fortsättningskursen, men givetvis går det bra att delta vid enskilda utbildningstillfällen också.

Välkommen! 


Makt och metoder i Sveriges andra parlament - image 2