SAMEN.EU ACADEMY NAJAAR 2022

Startbijeenkomst

štvrtok 22. septembra 2022 15:00 18:00
Holandsko

Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!

Samen.EU Academy Najaar 2022

Na het succes van de vorige Samen.EU Academy, bieden we ook dit najaar weer de kans om meer te leren over het Europees Parlement, in contact te komen met Europarlementariërs en je eigen communicatieve vaardigheden te versterken.

Door de komst van internet zijn mensen veel sterker met elkaar verbonden. Het is nu ook veel makkelijker om je digitaal in te zetten voor een goede zaak. Digitaal activisme zien wij overal om ons heen, waarbij sprekende beelden, vlogs en podcasts een steeds belangrijkere rol hebben. Maar hoe breng je eigenlijk jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend over in een vlog, podcast of foto? 

Tijdens een reeks interactieve trainingen leer je met je smartphone professioneel filmen en vloggen, podcasts opnemen, fotograferen en beelden bewerken. Zo kun je je eigen content op sociale media delen. Dit alles koppelen we uiteraard aan de Europese thema’s die jij belangrijk vindt. 

Als kers op de taart sluiten we de Academy af met een fieldtrip naar Brussel. We bezoeken het Europees Parlement en andere Europese instellingen (waar je de kans krijgt in gesprek te gaan met Europarlementariërs!) en genieten uiteraard ook van de stad zelf. 


Save the date trainingen 

22 september: Startbijeenkomst met Kiki Boreel 15:00-18:00 uur in Den Haag

27 oktober: ‘The Art of Storytelling in Mobile Photography’ 14:00-18:00 uur in Den Haag

17 november: ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’ 14:00-18:00 uur in Den Haag

1 december:  How to create a Podcast ' 14:00-18:00 uur in Den Haag

December: Fieldtrip Brussel (Mits Covid-19 maatregelen het toelaten)

*Alle bijeenkomsten en trainingen zijn in het Nederlands

Kiki Boreel is fashion model en klimaatactiviste.

Startbijeenkomst 22 september met Kiki Boreel

Tijdens deze bijeenkomst leggen we je uit wat het doel van de Academy is, leren we elkaar kennen en ontdekken we welke Europese thema’s jullie interessant vinden.  

We hebben een speciale gast: Kiki Boreel. Zij is een internationaal fashion model en klimaatactiviste. Via sociale media activeert zij mensen rondom klimaatverandering, de klimaattransitie en duurzame fashion. Daarnaast spreekt zij op events en in verschillende podcasts (bijv. de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema) over het verspreiden van een positief klimaatverhaal. 

We gaan met haar in gesprek over activisme, een influencer/inspirator worden, je stem vinden, en waarom het belangrijk en fijn is om je uit te spreken. 

Doe je mee?

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om jouw stem te laten horen via digitaal activisme? Meld je hier dan nu aan voor de startbijeenkomst op 22 september van 15:00 tot 18:00 uur in Den Haag. Na aanmelden ontvang je meer informatie.