Кинопрожекции на филмите, номинирани за наградата LUX на публиката

pondelok 24. apríla 2023 18:30
piatok 28. apríla 2023 18:30
Bulharsko

Наградата LUX на публиката през 2023 г. – гледайте номинираните филми и гласувайте

През април 2023 година можете да гледате на голям екран и онлайн филмите, номинирани за филмовата награда LUX на публиката, и да изберете победител.

Номинираните филми за 2023 г. са „Алкарас“, „Близо“, „Блуждаещ огън“, „Идиотският триъгълник“ и „Изпепеляващи дни“!

За да ги гледате на голям екран, можете да вземете своя билет-покана на касата на ДОМА НА КИНОТО в София. Прожекциите са с ВХОД СВОБОДЕН!

24 април, понеделник, Дом на киното > Алкарас 18:30

25 април, вторник, Дом на киното > Изпепеляващи дни 20:30

26 април, сряда, Дом на киното > Блуждаещ огън 18:30

27 април, четвъртък, Дом на киното > Идиотският триъгълник 20:30

28 април, петък, Дом на киното > Близо 18:30

* * *

„Алкарас“, копродукция на Испания и Италия, разказва историята на семейство Соле, което всяко лято събира праскови в овощната си градина в Алкарас, малко селце в испанския регион Каталуния. Но тази година реколтата може да е последната. Новите планове за земята, които включват изкореняване на прасковените насаждения и инсталиране на слънчеви панели, предизвикват разрив в това голямо семейство.

* * *

„Изпепеляващи дни“, копродукция на Турция, Франция, Германия, Холандия, Гърция, Хърватия, разказва за Емре, млад и всеотдаен прокурор, който започва работа в малък град, борещ се с водна криза и раздиран от политически скандали. След добър старт, той изживява все по-напрегнати ситуации и е неохотно въвлечен в местната политика. Когато Емре развива близки контакти със собственика на местния вестник, натискът върху него ескалира след разпространението на горещи слухове.

* * *

„Близо“, копродукция на Белгия, Франция и Холандия, разглежда приятелството между две тринадесетгодишни момчета Лео и Реми, което внезапно е прекъснато. Опитвайки се да разбере какво се е случило, Лео се обръща към Софи, майката на Реми. „Близо“ е филм за приятелството и отговорността.

* * *

„Идиотският триъгълник“, копродукция на Швеция, Германия, Франция и Великобритания, е провокативна сатира, в която ролите и принадлежността към определена класа са обърнати и се разглежда пошлостта на външната красота. Филмът започва с представянето на двойката модели Карл и Йая, които са поканени на луксозен круиз с група от свръхбогати пътници, които се считат за неуязвими заради парите и властта си, включително руски олигарх, британски оръжейни дилъри и ексцентричен капитан, който е марксист и алкохолик. На пръв поглед всичко изглежда перфектно, като за снимка...

* * *

„Блуждаещ огън“ е копродукция на Португалия и Франция. На смъртното си легло Алфредо, крал без корона, се връща към далечни младежки спомени и времето, когато е мечтал да стане пожарникар. Срещата с инструктора от пожарната Афонсо, отваря нова глава в живота на двамата млади мъже, потопени в любов и желание, и мотивирани да променят статуквото.

* * *

Как да гледате филмите онлайн

Предвидени са по 150 безплатни билета за достъп онлайн до четири от номинираните филми: „Алкарас“, „Близо“, „Блуждаещ огън“ и „Идиотският триъгълник“. За да се възползвате от тях, от 10 април може да отидете на https://neterra.tv/plus и след регистрация ще можете да гледате заглавията. Филмите ще бъдат достъпни до изчерпване на билетите и могат да се гледат до 24 април 2023 година.

* * *

Гледайте филмите, номинирани за Наградата LUX, и ги оценете, за да определите носителя на приза!

Приканваме Ви да оцените филмите, които сте гледали, с оценка от пет звезди („отличен“) до една звезда („слаб“). До 12 юни 2023 г. можете да дадете своята оценка на https://rating.luxaward.eu/bg/. С гласуването си може да спечелите една от общо 130 награди, включващи 100 торбички с рекламни материали, 20 филмови плаката и 10 покани за присъствие на церемонията по връчване на Наградата LUX на публиката, която ще се проведе в Страсбург на 14 юни 2023 г.

Вижте повече за Наградата LUX на публиката тук: https://luxaward.eu/bg/