FORUMUL DEMOCRAȚIEI EUROPENE

O Europă verde și digitală: noi perspective și oportunități pentru tineri

piatok 11. novembra 2022 10:00 13:00
Online
Rumunsko

Vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 10:00, Biroul Parlamentului European în România vă invită la FORUMUL DEMOCRAȚIEI EUROPENE, un amplu spațiu de discuție și promovare a valorilor democratice europene la nivel național dedicat tinerilor. Tema ediției cu numărul opt este „O Europă verde și digitală: noi perspective și oportunități pentru tineri”, în contextul în care unul dintre obiectivele principale ale Anul European al Tineretului 2022 a fost acela de a reînnoi perspectivele pozitive pentru tinerii europeni.

Care sunt competențele necesare tinerilor europeni pentru a obține un loc de muncă în economia viitorului? Care este rolul sistemelor de formare inițială, continuă și non-formală în integrarea pe piața muncii a unor tineri informați, cu un grad ridicat de calificare în domeniul digital și pregătiți să gândească și să acționeze ecologic? Care sunt noile perspective și oportunități aduse tinerilor de dubla tranziție verde și digitală? Cum sprijină concret politicile și programele europene implicarea tinerilor în construirea unei Europe verzi și digitale?

Veți avea ocazia să participați la un dialog cu deputații europeni pe tema noilor perspective și oportunități pe care le oferă Uniunea Europeană tinerilor prin măsuri și programe care abordează în mod eficace dubla tranziție verde și digitală. 

INVITAȚI:

 • Daniel Buda, membru al Parlamentului European (PPE)

 • Victor Negrescu, membru al Parlamentului European (S&D)

 • Dragoș Pîslaru, membru al Parlamentului European (RE)

 • Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European (RE)

 • Vlad Măcelaru, consilier, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

 • Corina Murafa, expertă în politici climatice, energie și sustenabilitate

 • Andrei Popescu, coordonator Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și     Formării Profesionale

 Cuvânt de bun venit din partea partenerilor:

 • Gabriel Brezoiu, manager general, GEYC (Group of the European Youth for Change)

 • Florentina Costache, șef serviciu Comunicare, Institutul European din România

 • Eliza Vaș, vicepreședinte, Asociația Young Initiative

 • Andreea Scrioșteanu, vicepreședinte, Consiliul Tineretului din România

Cuvânt de deschidere: Mădălina Mihalache, șefa Biroului Parlamentului European în România

Moderatoare: Bianca Toma, director de programe, Centrul Român de Politici Europene

Add a caption to enhance the meaning of this image.

În același timp, îi veți cunoaște pe tinerii participanți la proiectul #GenerationEU de anul acesta, care vor povesti cum au contribuit ei la promovarea valorilor europene. Forumul Democrației Europene este organizat în contextul încheierii celei de-a VIII-a ediții a proiectului „GenerationEU: Promotori ai democrației europene”, inițiat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Group of the European Youth for Change (GEYC), Institutul European din România (IER), Asociația Young Initiative (AYI) și Consiliul Tineretului din România (CTR).  

Termen-limită pentru înscrieri: 8 noiembrie 2022 

Forumul Democrației Europene este organizat în format hibrid, iar participarea este gratuită. Locurile sunt limitate și participarea va putea fi posibilă, în limita locurilor disponibile, fie la sediul Biroului Parlamentului European în România, fie de la distanță, prin platforma Zoom. 

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale Biroului Parlamentului European în România.