Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten i EU?

marți 5 octombrie 2021 19:00 20:30
Online
44 Participanți
Suedia
Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten?

Anmälan är nu stängd. Välkommen att delta i kommande utbildningar! 

Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten?

Våra EU-utbildningar tillsammans med Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (SIEPS)  har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in dig i nätverket Tillsammans i Europa till ytterligare en trestegsutbildning, denna gång på kvällstid. Har du inte haft möjlighet att delta vid tidigare tillfällen eller vill du fräscha upp dina kunskaper? Varmt välkommen! 

Först ut i serien är en grundkurs i EU-kunskap som hålls den 5 oktober kl. 19.00-20.30.  Utbildningen arrangeras i samarbete med SIEPS och hålls av Karin Flordal, utredare i statsvetenskap. 

Under utbildningen får du lära dig mer om vem som gör vad och hur besluten fattas i EU. Vi kommer att gå igenom hur EU:s samarbete har vuxit fram och hur EU-systemet med dess institutioner och regelverk ser ut idag. Du kommer också lära dig mer om EU:s institutioner och befogenheter, beslutsprocessen, hur lagstiftning tas fram samt EU:s rättsakter och nationell tillämpning av EU-rätten.

Deltagande är kostnadsfritt för dig som är medlem i nätverket och utbildningen hålls på Zoom. En möteslänk skickas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen den 5 oktober. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta.

Välkommen!