Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten i EU?

quarta-feira 19 de maio de 2021 14:00 16:00
Online
66 Participantes
Suécia
Odoo • A picture with a caption

Anmälan är stängd.

Grundkurs i EU-kunskap – vem gör vad och hur fattas besluten i EU?

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 2000 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Våra EU-utbildningar tillsammans med SIEPS har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in till ytterligare en trestegsutbildning. Hade du inte möjlighet att delta vid tidigare tillfällen? Varmt välkommen den här gången! 

Först ut i serien är en grundkurs i EU-kunskap som hålls den 19 maj kl. 14.00-16.00.  Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (SIEPS) och hålls av Lars Niklasson, forskare i statsvetenskap.

Under utbildningen får du lära dig mer om vem som gör vad och hur besluten fattas i EU. Vi kommer att gå igenom hur EU:s samarbete har vuxit fram och hur EU-systemet med dess institutioner och regelverk ser ut idag. Du kommer också lära dig mer om EU:s institutioner och befogenheter, beslutsprocessen, hur lagstiftning tas fram samt EU:s rättsakter och nationell tillämpning av EU-rätten.

Deltagande är kostnadsfritt för dig som är medlem i nätverket. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk mejlas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Välkommen!

tillsammansieuropa.eu