Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

terça-feira 2 de maio de 2023 12:00 13:00
2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
107 Participantes
Suécia

Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

Funderar du på framtiden och vill veta mer om praktikmöjligheter vid EU-institutioner? Vill du få erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö med kollegor från 27 länder? Eller lära dig mer om EU-arbetet i praktiken, antingen på hemmaplan eller utomlands? Den 1 maj öppnar ansökan till praktik på Europaparlamentet under hösten 2023. Passa på att prata praktik med oss och få svar på dina frågor! 

Kanske vill du lära dig mer om en specifik sakfråga som miljö, transporter eller säkerhetspolitik? Eller att arbeta vid EU-insitutioner med juridik, språk eller mediaarbete? Oavsett bakgrund och intresse är praktikmöjligheterna vid EU:s institutioner många. 

Varmt välkommen till ett digitalt informationsmöte om EU-praktik den 2 maj kl. 12.00-13.00. Vi kommer att prata om vad det innebär att göra praktik på Europarlamentet, EU-kommissionen eller andra EU-institutioner, hur ansökan går till, vilka behörighetskrav som finns och hur mycket betalt du får. Du kommer att få lyssna och ställa frågor till  Nataša Bošković som är avdelningschef på Europeiska utrikestjänsten (EEAS) samt Asia Riazantceva som är samordnare för EU-rekrytering på Universitets- och högskolerådet.  

Varmt välkommen till en informativ timme! Bjud gärna in andra som kan vara intresserade av en EU-praktik!

Anmäl dig direkt här på eventsidan för att delta. Samtalet hålls som vanligt på Zoom. En möteslänk skickas ut på förmiddagen den 2 maj till den e-post du anger i anmälan.