Valorile europene în acțiune

Atelier online

czwartek 24 listopada 2022 14:30 17:30
Dostępny
Rumunia

Uniunea Europeană este întemeiată pe 6 valori fundamentale: demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și respectarea drepturilor omului. Valorile UE sunt împărtășite de toate statele UE și garantează o societate în care prevalează pluralismul, toleranța, justiția, solidaritatea, nediscriminarea și egalitatea.

Cum se transpun acestea concret în viețile noastre? 

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează joi, 24 noiembrie 2022, un atelier online cu tema ”Valorile europene în acțiune” în cadrul căruia vom discuta despre valorile europene și despre beneficiile concrete pentru cetățeni ale apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană, precum și de ce este modul de viață european ceva ce merită păstrat.

Principalele obiective ale atelierului:
  • Să înțelegem cum ne influențează viața valorile europene;
  • Să identificăm împreună câteva dintre beneficiile concrete oferite de UE cetățenilor;
  • Să ne dezvoltăm abilitățile de a le explica și altor cetățeni importanța valorilor europene; 
  • Să propunem tipuri de activități de înțelegere și promovare a valorilor europene care pot fi organizate la nivel local.
Instrumente pentru implicarea comunității în mediul online

* Acest atelier face parte din seria de ateliere online de dezvoltare personală și educație prin valori, centrate pe competențe pentru viață și învățare continuă, organizate în cadrul campaniei #impreuna-in.eu. Aceste ateliere se adresează persoanelor de orice vârstă care doresc să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri al comunității #impreuna-in.eu.  

Descoperă platforma