Kauppasuhteet: maailma muuttuu, entä EU:n rooli?

Tule keskustelemaan meppien kanssa!

donderdag 4 februari 2021 14:00 15:00
Finland
Odoo • A picture with a caption
Tule keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta ja kauppapolitiikan uusista tuulista! 
Talouden jättiläinen, politiikan kääpiö - näin EU:ta on tavattu kuvailla. Kaupan saralla Euroopan unioni on kiistatta raskassarjalainen. Se on edelleen, Ison-Britannian EU-eron jälkeenkin, maailman suurimpia talousblokkeja ja 450 miljoonan ihmisen markkina-alue. Mutta mitä suuren jäsenmaan ja vapaakaupan airueen lähtö merkitsee EU:n kauppapolitiikalle?

EU:n ja USA:n kauppasuhteet taas ovat horjuneet viime vuosina aina kauppasodan partaalle. Mitä USA:n vallanvaihto merkitsee transatlanttisille kauppasuhteille? Palaavatko EU ja USA kilpailijoista kumppaneiksi, ja myös puolustamaan monenkeskisiä kaupan pelisääntöjä?

Sopimus EU:n ja Kiinan investointikumppanuudesta syntyi viime vuoden loppumetreillä. Kiina ja Aasian ja Tyynenmeren suurimmat taloudet taas nousivat tuoreella alueellisella talouskumppanuudellaan maailmankaupan ykköseksi.
Mitä muutokset merkitsevät EU:lle ja sen painoarvolle kaupan sääntöjen muovaajana?

Parlamentin Suomen-toimisto järjestää torstaina 4.2.2021 kello 14-15 webinaarin EU:n kauppasuhteista. Aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Heidi Hautala (Greens/EFA, vihr.) ja Miapetra Kumpula-Natri (S&D, sd.) sekä Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Keskustelun juontaa Columbian yliopiston oikeustieteen professori Anu Bradford.
MITÄ? Keskustelua EU:n kauppapolitiikasta
MISSÄ? Facebookissa – https://fb.me/e/2yiBOhiM7
MILLOIN? torstaina 4.2. klo 14-15 Suomen aikaa
Webinaari on osa Euroopan parlamentin yhdessä.eu-hanketta, jonka tarkoituksena on kannustaa eurooppalaisia keskustelemaan ja muovaamaan Euroopan tulevaisuutta - sekä jalkauttaa EU-keskustelua ympäri Suomea. Keskustelusarjan seuraavassa osassa 17.2. keskustellaan digitalisaation haasteista ja mahdollisuuksista, mukana europarlamentaarikot Henna Virkkunen (EPP, kok.) ja Miapetra Kumpula-Natri (S&D, sd.).