EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar samarbetet i praktiken?

Påbyggnadskurs

It-Tlieta 23 ta’ Marzu 2021 15:00 16:30
Online
121 Participants
L-Iżvezja

Anmälan är stängd.

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 1600 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Den 23 mars kl. 15.00-16.30 är du i nätverket Tillsammans i Europa varmt välkommen att delta i en påbyggnadsutbildning om EU och Sverige. Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS) och hålls av experter vid myndigheten.  

Medlemskapet i EU innebär att Sverige ingår i ett sammanlänkat system av beslutsprocesser på olika nivåer och det kan vara svårt att överblicka när i processen det går att påverka besluten, men också vem som ytterst ansvarar för besluten. Under denna kurs benas huvuddragen i EU:s beslutsprocesser ut och länkas ihop med den svenska beslutsordningen. Kursen tar också upp EU:s beslutsprocess och dess förhållande till den svenska beslutsprocessen, EU-domstolens roll och vad som driver den europeiska integrationen.

För att delta i denna utbildning är det bra att ha kunskaper om EU:s beslutsfattande. Behöver du friska upp dina kunskaper? Titta gärna på inspelningen från grundkursen i EU-kunskap

Deltagande är kostnadsfritt. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk mejlas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Välkommen! 


Odoo • A picture with a caption