Byvandring: Hvilken rolle spiller byerne, når vi skal nå vores klimamål?

It-Tlieta 22 ta’ Ġunju 2021 13:00 15:30
Id-Danimarka
Byvandring: Hvilken rolle spiller byerne, når vi skal nå vores klimamål?
Århusgade-kvarteret i Nordhavn, hvor du kan gå en tur i selskab med MEP Linea Søgaard-Lidell.

Skal Kommissionen nå i mål med sin grønne pagt, Green Deal, skal der ske noget i byggesektoren. Men hvor cirkulært er det at sætte gang i en renoveringsbølge i hele EU? Kan byudviklingen i Nordhavn bruges som eksempel andre steder i EU? Byvandring i Nordhavn med By & Havn og debat med Linea Søgaard-Lidell (MEP, V).

Da Kommissionen i december 2019 lancerede sin nye grønne pagt, Green Deal, var et af de seks mål at sikre, ”at bygninger bliver mere energieffektive”. Der er virkelig også noget at hente, da byggesektoren står for mindst en femtedel af Danmarks samlede CO2-udledning.

I januar i år lancerede Kommissionen ”Et nyt europæisk Bauhaus”. Det var, ifølge Kommisionsformand Ursula von der Leyen, et ”håbets projekt, der skal undersøge, hvordan vi kan leve bedre sammen efter pandemien.”

Bæredygtighed skal matches med stil, lod hun forstå, i et samspil mellem vores bebyggede miljø og planetens økosystemer, ressourcerne skal genoprettes og biodiversiteten beskyttes. Kommissionens plan er, at de gigantiske summer i corona-genopretningsfonden skal sætte gang i en europæisk renoveringsbølge, der skal gøre EU førende inden for cirkulær økonomi. Ikke bare som et miljø- eller økonomiprojekt, men som et nyt kulturprojekt for hele Europa.

Hvor cirkulært er det at sætte gang i en renoveringsbølge i hele EU? Kan byudviklingen i Nordhavn bruges som model i resten af EU? Er bæredygtige boliger økonomisk overkommelige i EU’s fattigere medlemslande? Bliver Bauhaus-projektet fulgt af regler om for eksempel udledning af CO2, brug af cement, isolering, varmekilder eller beskyttelse af biodiversiteten i området?

Byvandring i Århusgade-kvarteret i Nordhavn (København) med Anne Skovbro samt efterfølgende debat med Linea Søgaard-Lidell. Vi mødes på Göteborg Plads kl. 13.00 og slutter samme sted kl. 15.30. Gåturen er på cirka 2 km. Der er mulighed for at købe kaffe før debatten (eller medbringe egen). Husk påklædning efter vejret – arrangementet foregår udendørs!

Tilmeld dig her

Med i debatten

Company team

Anne Skovbro

Adm. direktør i Udviklingsselskabet By & Havn.

Company team

Linea Søgaard-Lidell

MEP for Venstre og sidder i Renew Europe gruppen. Hun er medlem af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed.

Praktisk

Hvor mødes vi?

Göteborg Plads
2150 København

Hvordan coronasikres det?

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.

Vi følger myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer og forsamlingsrestriktioner. Vi kender endnu ikke retningslinjerne den 22. juni. Derfor tilmelder man sig efter et nummer-system og får besked i god tid inden arrangementet, om man har fået plads.

Husk at medbringe corona-pas og mundbind.

Kan jeg deltage online?

Det er svært at gå en tur online, men du kan deltage i debatmødet efter byvandringen online. På den måde kan du stadig deltage aktivt i debatten selvom du skulle være forhindret i at komme til København. Du skal blot vælge, at du deltager online i tilmeldingsformularen og så modtager du et link samme dag, som debatten foregår. Linket skal du bruge til at logge på mødet fra din computer.