Inspirationsföreläsning: Från noll till 20.000 följare på hundra dagar.

ketvirtadienis 2021 m. sausio 14 d. 15:00 16:00
Nuotolinis renginys
Švedija
Odoo • A picture with a caption

Hur skapar du innehåll i sociala media som människor vill läsa och hur ökar du ditt antal följare? Hur lyckas du engagera dina följare i viktiga frågor? Välkommen till en inspirationsföreläsning med Europaparlamentet, Europa Direkt Sydskåne och Per Grankvist, ansvarig för Sveriges största renodlade politikkonto på Instagram ”Vad Vi Vet - Politik”.

Björn Kjellström, Europaparlamentets kontor i Sverige, inleder inspirationsföreläsningen med några ord om nätverket ”Tillsammans i Europa” samt EU:s och vår demokratis utmaningar.

Per Grankvists specialitet är att förklara komplexa ämnen på ett begripligt sätt, något han gör varje vecka som chefredaktör på ”Vvv.Politik” på Instagram som fick sitt genombrott i samband med förra valet. Per kommer att berätta om sina erfarenheter av sociala medier och resan från noll till 20.000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan. Hur kan vi skapa engagemang hos allmänheten kring frågor som berör dem, inte minst mellan EU-valen som hålls vart femte år? Sociala medier är ett perfekt verktyg för detta och Per kommer att ge sina bästa tips!

När? Den 14 januari kl. 15.00-16.00.
Var? Inspirationsföreläsningen hålls på Zoom och möteslänken skickas till den e-post du anger i anmälan.
 

Föreläsningen arrangeras av Europaparlamentets nätverk ”Tillsammans i Europa” och Europa Direkt Sydskåne. Syftet är att ge kunskap och inspiration till lokala aktörer i Sydskåne om hur sociala media kan engagera allmänheten kring viktiga frågor som demokrati,  medborgardialog och samhällsutveckling.