Rolul cuvintelor și tehnici de comunicare adaptate diferitelor contexte

Atelier online

martedì 12 aprile 2022 15:00 18:00
Online
Romania

VĂ MULȚUMIM PENTRU INTERESUL EXPRIMAT PENTRU ACEST ATELIER. 

LA ACEST MOMENT NU SE MAI POT FACE ÎNSCRIERI ÎNTRUCÂT TOATE LOCURILE DISPONIBILE AU FOST OCUPATE.

Ce este comunicarea? De ce și cum să comunicăm corect? Comunicarea verbală este extrem de importantă și stă la baza tuturor legăturilor pe care le stabilim cu cei din jur - în familie, în grupul de prieteni sau în viața profesională. Cum ne putem îmbunătăți această abilitate? 

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează marți, 12 aprilie 2022, un atelier online cu tema ”Rolul cuvintelor și tehnici de comunicare adaptate diferitelor contexte” în cadrul căruia vom încerca să răspundem acestor întrebări și să discutăm despre comunicarea eficientă adaptată la diferite contexte.

Principalele obiective ale atelierului:
  • Să înțelegem ce este și ce nu este comunicarea;
  • Să identificăm elementele care alcătuiesc procesul de comunicare, dar și barierele (interne și externe) care îl pot bloca sau împiedica;
  • Să conștientizăm modul în care educația, genul, vârsta și alte caracteristici își pun amprenta comunicării - cu accent pe comunicarea inter-generațională;
  • Să înțelegem și să exersăm adaptarea mesajului la context, situație și grupul țintă;
  • Să deprindem tehnici relevante și concrete de oferire a feedback ului;
  • Să înțelegem diferențele dintre feedback și feedforward;
  • Să conștientizăm rolul cuvintelor prin exemple de tehnici de comunicare și exerciții practice.
Instrumente pentru implicarea comunității în mediul online

* Acest atelier face parte din seria de ateliere online de dezvoltare personală și educație prin valori, centrate pe competențe pentru viață și învățare continuă, organizate în cadrul campaniei #impreuna-in.eu. Aceste ateliere se adresează persoanelor de orice vârstă care doresc să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri al comunității #impreuna-in.eu.  

Descoperă platforma