Нерешеният казус на демокрацията: изборна умора

lunedì 14 novembre 2022 18:00 19:30
44 Partecipanti
Bulgaria

! This event is fully booked!


Важно: местата за това събитие са запълнени!

Заплаха ли е ниската избирателна активност за демокрацията? Как да се събуди интересът към изборния процес след 4 вота за последната година и половина? Има ли успешни кампании за насърчаване на гласуването? Как да се подхожда към различните възрастови групи в социалните мрежи?

Каним Ви на дискусия върху тези и още важни въпроси на 14 ноември от 18:00ч. в Литературен клуб „Перото“ в НДК.

Ще обсъдим факторите, допринесли за рекордно ниската избирателна активност на последните парламентарни избори, както и начините, по които бихме могли да насърчаваме гражданите да преодолеят умората от изборите и да се включват по-активно в обществения живот, настоявайки за по-голяма прозрачност и отчетност.

Ще разговаряме с рекламиста Радослав Бимбалов, влогърката Цвети Стратиева – Флора, както и със създателите на платформата "Стража" Благослав Михайлов, и на проекта "Активни политики" Ивайло Маджаров. Водещ на събитието ще бъде Мария Черешева, журналист от Асоциацията на европейските журналисти – България.

Дискусията няма да се излъчва на живо, но запис от нея ще бъде публикуван впоследствие в канала на Бюрото на Европейския парламент в YouTube. Ще бъде осигурен и жестов превод за хората с увреден слух.

Включете се и Вие в разговора!