Ratkaisujen tarpeessa: me ja Eurooppa

Aalto-yliopiston ja Euroopan parlamentin uusi podcast

Dé hAoine 5 Feabhra 2021 01:00
Dé Luain 31 Bealtaine 2021 01:00
Ar líne
An Fhionlainn


Odoo • A picture with a caption
Osallistu keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta!

Kuluneen vuosikymmenen jälkeen tuntuu, että ratkaisujen tarpeessa on sekä me että maapallo. Tässä podcastissa aaltolainen opiskelija Lumi Ketola jututtaa europarlamentaarikkoja ja Aalto-yliopiston tutkijoita ja etsii ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin, esimerkiksi työstä, taloudesta ja ilmastosta. Keskustelu jatkuu Aallon Instassa: @aaltouniversity ja Euroopan parlamentin tapahtumissa: yhdessä.eu! 


Uusimmat jaksot


Jakso 1: “Ootteko te menossa haastattelemaan yritystä vai yritys teitä?”, Eero Heinäluoma ja Hertta Vuorenmaa.

Jos työelämän epävarmuus tuskastuttaa, kuuntele tämä jakso! Aalto-yliopiston tutkija Hertta Vuorenmaa ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma kertovat, minkälaista vastuullisuutta työnantajilta voi odottaa ja mistä hakea tietoa, jos haluaa itse olla hyvä työnantaja tai vaikka startup-yrittäjä. Luvassa on myös niin mahtavia one-linereita ja työelämäviisauksia, ettei tätä jaksoa yksinkertaisesti kannata missata! Kuuntele jakso Spotifyssa ja osallistu keskusteluun!


Jakso 2: "Suomalainen ruokaturva on aarre", Elsi Katainen ja Matti Kummu

Tiedätkö, mistä päin maailmaa ruoka tulee lautasellesi? Tai onko ruokasi eettisesti tai ekologisesti tuotettua? Aallon tutkija Matti Kummu ja europarlamentaarikko Elsi Katainen kertovat, miten ruokaa syödään ja tuotetaan polkematta kenenkään oikeuksia – ja mitkä ovat ruoantuotannon ilmastopahikset. Tämän jakson jälkeen osaat takuuvarmasti myös kertoa, mistä oikeastaan on kyse, kun puhutaan ruokaturvasta. Kuuntele jakso Spotifyssa ja osallistu keskusteluun!


Jakso 3. "“1600-luvulla piti uskoa Jumalaan, nyt pitää uskoa bruttokansantuotteen kasvuun”, Silvia Modig ja Minna Halme
Voivatko talouskasvu ja ympäristönsuojelu kulkea käsi kädessä? Miten tarkkaan bruttokansantuotteen kasvua kannattaa syynätä? Aallon professori Minna Halme ja europarlamentaarikko Silvia Modig keskustelevat siitä, miten koronan runtelema talous saadaan nousuun joustamatta tiukoista ilmastotavoitteista. Jakson kuunneltuasi tiedät myös, mikä koronaelvytyspaketti on, ja miksi juuri sinun kannattaisi kiinnostua siitä! Kuuntele jakso Spotifyssa ja osallistu keskusteluun! 


Jakso 4. Halvan tuotteen hinnan maksaa tehdastyöläinen tai ympäristö", Sirpa Pietikäinen ja Kirsi Niinimäki

Osta lisää! Nyt kolme yhden hinnalla! Jos sinäkin tunnet syyllisyyttä kulutusvalinnoistasi, kuuntele tämä jakso. Lumi Ketolan haastattelussa ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja Aallon kestävän muodin professori Kirsi Niinimäki.Podcastissa selviää muun muassa, miksi second hand ja kierrätysmateriaalit eivät yksikseen pelasta maailmaa ja millaista bisnestä mustien housujen ympärille voisi virittää. Kestävin vaate on se, joka sinulla on jo kaapissasi. Kuuntele jakso Spotifyssa ja osallistu keskusteluun!
#RatkaisujenTarpeessa