Mikä ihmeen Fit for 55 -paketti?

Tule keskustelemaan EU:n ilmastotoimista!

Dé Máirt 29 Márta 2022 16:00 17:00
An Fhionlainn


Ovatko EU:n ilmastotoimet oikealla uralla? 

Mitä EU:n ilmastotoimille kuuluu?

Euroopan parlamentti on jo pitkään vaatinut kunniahimoisempia EU-ilmastotoimia. Mepit julistivat 2019 ilmasto- ja ympäristöhätätilan ja ovat pitäneet tärkeänä, että ilmastonmuutoksen torjuntaa kiritetään. Pelissä on luonnon ja ympäristön lisäksi tulevien sukupolvien elämän edellytykset!
Euroopan unioni on sitoutunut saavuttamaan ilmastoneutraaliuden vuoteen 2050 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 päästöistä tulisi olla jo vähennetty 55 %. Välitavoitteen saavuttamiseksi Euroopan komissio on esittänyt Fit for 55 –ilmastopakettia, jonka tarkoituksena on kirittää ilmastotoimia talouden, yhteiskunnan ja teollisuuden aloilla. Paketin 12 esitystä vaikuttavat mm. energiaan, polttoaineisiin, liikenteeseen, rakennusten energiatehokkuuteen, maankäyttöön ja metsätalouteen.
Miten eurooppalaiset ilmastotoimet vaikuttavat Suomeen ja millaisia ilmastotoimia Suomi ajaa Brysselissä? Ovatko toimet riittäviä ja miltä tulevaisuutemme näyttää? Tule mukaan tiistaina 29.3. klo 16–17 Infokeskukseen (Viikinkaari 11) vaihtamaan ajatuksia ympäristöministeri Emma Karin (vihr.), europarlamentaarikko Henna Virkkusen (EPP/kok.) ja Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelän kanssa.
Tapahtuma järjestetään suomeksi. Tilana toimiva Oppimistori on esteetön ja tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.
MITÄ? Paneelikeskustelu Fit for 55 –ilmastopaketista
MISSÄ? Infokeskus, Oppimistori (1054), Viikinkaari 11, Helsinki
MILLOIN? Tiistaina 29.3. klo 16–17

Lue lisää FB-tapahtumasta.


Lisätietoja: Tuure-Eerik Niemi, tiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto