Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

Dé Máirt 4 Deireadh Fómhair 2022 12:00 13:00
2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
206 Rannpháirtí
An tSualainn

Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

Funderar du på framtiden och vill veta mer om praktikmöjligheter vid EU-institutioner? Vill du få erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö med kollegor från 27 länder? Eller lära dig mer om EU-arbetet i praktiken, antingen på hemmaplan eller utomlands? Den 1 oktober öppnar ansökan till praktik på Europaparlamentet under våren 2023. Passa på att prata praktik med oss och få svar på dina frågor! 

Vill du lära dig mer om en viss sakfråga som miljö, transporter eller säkerhetspolitik? Eller arbeta med juridik vid EU-insitutioner, språk eller mediaarbete? Oavsett bakgrund och intresse är praktikmöjligheterna vid EU:s institutioner många. 

Varmt välkommen till ett digitalt informationsmöte om EU-praktik den 4 oktober kl.12.00-13.00. Vi kommer att prata om vad det innebär att göra praktik på Europarlamentet eller andra EU-institutioner, hur ansökan går till, vilka behörighetskrav som finns och hur mycket betalt du får. Du kommer att få lyssna och ställa frågor till Linn Larsson som är tidigare praktikant på Europaparlamentets kontor i Sverige och nuvarande praktikant på Svenska Handelskammaren i New York, Linnea Nordström som är tidigare praktikant på Europaparlamentets kontor i Sverige och nu researcher på Aftonbladet samt Asia Riazantceva som är samordnare för EU-rekrytering på Universitets- och högskolerådet.  

Varmt välkommen till en informativ timme! Bjud gärna in andra som kan vara intresserade av en EU-praktik!

Anmäl dig direkt här på eventsidan för att delta. Samtalet hålls som vanligt på Zoom och en möteslänk skickas ut till den e-post du anger i anmälan.

Anmälan är stängd.