Perspectiva de gen în contextul pandemiei de COVID-19

lundi 8 mars 2021 11:00 12:30
En ligne
12 Participants
Roumanie

Criza provocată de COVID-19 și consecințele sale prezintă aspecte clare legate de gen deoarece afectează femeile și bărbații în mod diferit și au evidențiat inegalitățile și deficiențele existente cu privire la egalitatea de gen și drepturile femeilor. Prin urmare, se impune un răspuns care să țină seama de dimensiunea de gen, iar Parlamentul European a adoptat la data de 21 ianuarie 2021, o rezoluție referitoare la perspectiva de gen în perioada crizei COVID-19 și după această criză.
În acest context, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România organizează, în data de 8 martie 2021, o dezbatere online, dedicată Zilei Internaționale a Femeii, pe tema acestei rezoluții și a măsurilor necesare pentru integrarea dimensiunii de gen în politicile europene și naționale și consolidarea egalității de gen, precum și pentru menținerea și protejarea drepturilor femeilor pe toată durata pandemiei și în perioada ulterioară pandemiei. 

Vor participa membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor ce activează în domeniu, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai mediului de afaceri, precum și reprezentanți ai mediului academic și presă. 

Perspectiva de gen în contextul pandemiei de COVID-19

ModeratorDenise THEODORU, jurnalistă


11:00 - 11:05 - Cuvânt de bun venit și remarci introductive

Mădălina-Beatrice MIHALACHE, Șefa Biroului Parlamentului European în România

11:05 – 12:15  -  Dezbatere - panel

Maria GRAPINI, membru al Parlamentului European (S&D)

Ramona STRUGARIU, membru al Parlamentului European (RE)

Andreea PASCU, șef serviciu Strategii, Politici, Programe și Monitorizare pentru Egalitate de Șanse, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES)

Andreea RUSU, director executiv, Centrul Filia

Adrian BULGARU, director, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO)


12:15 – 12:30  -  Întrebări și răspunsuri