Makt och metoder i Sveriges andra parlament

mardi 19 octobre 2021 19:00 20:30
En ligne
0 Participant
Suède
Makt och metoder i Sveriges andra parlament

Makt och metoder i Sveriges andra parlament

Våra EU-utbildningar tillsammans med Svenska Institutet för Europapolitiska Studier (SIEPS) har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in till ytterligare en trestegsutbildning, denna gång på kvällstid. Har du inte haft möjlighet att delta vid tidigare tillfällen eller vill du fräscha upp dina kunskaper? Varmt välkommen! 

Den 19 oktober kl.19.00-20.30 är du varmt välkommen att lära dig mer om Europaparlamentet. Utbildningen arrangeras i samarbete med SIEPS och hålls av Lars Niklasson, forskare i statsvetenskap.  

Vilken roll spelar egentligen det folkvalda Europaparlamentet? Vilka maktbefogenheter har institutionen och hur fungerar den? Det får du lära dig under den här utbildningen. Vi kommer också att prata om parlamentets relation till övriga EU-institutioner och riksdagen samt om hur europaparlamentarikerna och de politiska grupperna arbetar.

Deltagande är kostnadsfritt för dig som är medlem i nätverket och utbildningen hålls på Zoom. En möteslänk skickas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen den 19 oktober. Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Vi rekommenderar att du går grundkursen i EU-kunskap samt kusen om EU och Sverige om du vill fräscha upp dina grundläggande EU-kunskaper inför denna kurs, men givetvis går det bra att delta vid enskilda utbildningstillfällen också.

Välkommen!