Valorile europene la nivel de comunitate - de la fake news la realitate

Atelier

Thursday 20 October 2022 14:30 17:45
90 Participants
Romania

! This event is fully booked!

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează joi, 20 octombrie 2022, un atelier cu tema ”Valorile europene la nivel de comunitate - de la fake news la realitate”.

În cadrul acestui atelier vom discuta despre valorile europene și despre importanța acestora pentru comunitate, vom învăța cum să deosebim știrile adevărate de cele false și cum îi putem ajuta și pe cei din jurul nostru să se informeze corect. Vom face toate astea cu ajutorul unor formatori specializați și folosind un instrument atractiv - dezbaterea.

Atelierul va avea loc în București la sediul Biroului Parlamentului European în România. Întrucât este un eveniment cu prezență fizică locurile sunt limitate, iar ocuparea acestora se va face în ordinea primirii formularelor de înscriere completate. 

Principalele obiective ale atelierului:
  • Consolidarea înțelegerii valorilor europene în contextul realității locale/naționale.
  • Identificarea știrilor false și recunoașterea elementelor care transformă știrea.
  • Construirea argumentelor pentru promovarea valorilor europene la nivel local.
  • Dezvoltarea abilităților de prezentare pentru evenimentele organizate în comunitate pornind de la analiza auditorului.

* Acest atelier face parte din seria de ateliere de dezvoltare personală și educație prin valori, centrate pe competențe pentru viață și învățare continuă, organizate în cadrul campaniei #impreuna-in.eu. Aceste ateliere se adresează persoanelor de orice vârstă care doresc să se implice activ în promovarea valorilor europene și consolidarea proiectului european ca membri ai comunității #impreuna-in.eu.  

Descoperă platforma