‘Europa Etappe’ van de Boskalis Beach Cleanup Tour

Thursday 11 August 2022 10:00 16:00
Netherlands


Kom je ons helpen? Doe op 11 augustus mee aan de Europa Etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2022!

Om extra bewustwording te creëren over de noodzaak om onze ecosystemen te herstellen en veerkrachtiger te maken organiseert het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland de ‘Europa Etappe’ van de Boskalis Beach Cleanup Tour, in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en Stichting De Noordzee. Dit jaar staat het herstel van biodiversiteit centraal tijdens de etappe die plaatsvindt in Petten op donderdag 11 augustus 2022.  

Met de Tour wil de Stichting laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in de zee terechtkomt. De Tour bestaat uit 30 etappes die plaatsvinden van 1 t/m 15 augustus 2022.

Op donderdag 11 augustus vindt de Europa Etappe plaats en gaan we samen met jou en maximaal 100 vrijwilligers het strand opruimen in Petten, bij strandpaviljoen Zee en Zo in Petten. Twee Noordzeekramen staan voor je klaar op het strand waar je opruimmaterialen kunt ophalen. Er zal ook een stand staan waar je informatie kunt krijgen over de Europese maatregelen voor het beschermen en herstel van biodiversiteit. Verder kan je ook Europese beleidsmakers en Europarlementariërs ontmoeten en al jouw vragen aan hen stellen. 


Heb je interesse? Schrijf je dan hier in.


     
Europarlementariër Mohammed Chahim, personeel van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie  stropen de mouwen op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour 2021. Banner foto genomen door Jaap Lotstra, Stichting De Noordzee. 


Datum: Donderdag 11 augustus, 2022.

Tijd: Aanvang om 10.00 uur. Om 10.30 uur vertrekt de bus die ons naar de opruimlocatie rijdt.

Locatie: Strandpaviljoen Zee en Zo, Strandafslag 2B, Petten aan Zee.

Inschrijven: Via deze link kan je je inschrijven. Als het jou niet uitkomt om een hele dag op pad te zijn, dan kun je ook zonder je in te schrijven komen opruimen vanaf de Noordzeekraam.


Verdere informatie vind je hier terug. 


Wij hopen jou op 11 augustus in Petten te mogen verwelkomen!


Persbericht: Biodiversiteit: EP wil bindende doelstellingen om mens en natuur te beschermen

Infopagina: Biodiversiteit, landgebruik en bosbouw

Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid