eComitet

Simularea mecanismului european de inițiativă cetățenească

Saturday 14 May 2022 12:00
Sunday 15 May 2022 15:00
Online
Romania

Anul 2022 este Anul European al Tineretului! Momentul potrivit pentru a participa la prima simulare digitală a mecanismului european de inițiativă cetățenească, organizată de asociația SEMPER IN MOTU - mereu în mișcare.

UNDE? Online, @Google meet (vom reveni cu toate detaliile în urma înscrierii tale pe platforma Workplace).

CÂND? Între 14-15 mai, orele 12:00-15:00.

CUI SE ADRESEAZĂ? În special, tinerilor între 14-35 ani (în general, tuturor persoanelor interesate de îmbunătățirea standardelor de viață în comunitatea lor, de respectarea drepturilor și libertăților omului și de pacea socială).

Dacă te întrebi... ”Ce am #EU de făcut?” și "Ce vom face #împreună?"

    9 - 12 mai 2022: Te înscrii ca „membru de onoare” al asociației SEMPER IN MOTU - mereu în mișcare. Confirmi contul deschis pe platforma            Workplace by Meta. (Bonus: îți inviți prietenii, colegii sau alte cunoștințe pe care le consideri interesate).

    14 mai 2022: Participi la sesiunea de informare „Promotori ai democrației europene” și la atelierul de formare „Democrația în Uniunea Europeană”.     (online @ Google Meet), alături de Maria-Alexandra IONAȘCĂ și de Ionuț-Iulian ROTARU (reprezentanți ai SEMPER IN MOTU - mereu în mișcare).

    14 - 15 mai 2022: Ne trimiți o inițiativă cetățenească.

    15 mai 2022: Vom dezbate și vom vota inițiativele înscrise.

    16 mai 2022: Ne poți oferi feedback în urma experienței tale (în scopul îmbunătățirii următoarelor proiecte și evenimente din cadrul asociației).     

    Începând cu 16 mai 2022: Promovezi democrația europeană în comunitatea ta!


Eveniment desfăşurat în cadrul proiectului „#GenerationEU: Promotori ai democraţiei europene (ediţia a VIII-a)”, inițiat de Biroul Parlamentului European în România, în parteneriat cu Group of the European Youth for Change (GEYC), Institutul European din România, Asociația Young Initiative și Consiliul Tineretului din România. Opiniile exprimate în cadrul evenimentului nu reprezintă neapărat poziția oficială a Parlamentului European.

© Ionuț-Iulian ROTARU
Event Link