Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

Τρίτη 3 Μαΐου 2022 12:00 μ.μ. 1:00 μ.μ.
Online
263 Συμμετέχοντες
Σουηδία

Betald praktik på Europaparlamentet eller andra EU-institutioner

Funderar du på framtiden och vill veta mer om praktikmöjligheter vid EU-institutioner? Vill du få erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö med kollegor från 27 länder? Eller lära dig mer om EU-arbetet i praktiken, antingen på hemmaplan eller utomlands? Den 1 maj öppnar ansökan till praktik på Europaparlamentet under hösten 2022. Passa på att prata praktik med oss och få svar på dina frågor! 

Kanske vill du lära dig mer om en specifik sakfråga som miljö, transporter eller säkerhetspolitik? Eller att arbeta vid EU-insitutioner med juridik, språk eller mediaarbete? Oavsett bakgrund och intresse är praktikmöjligheterna vid EU:s institutioner många. 

Varmt välkommen till ett digitalt informationsmöte om EU-praktik den 3 maj kl. 12.00-13.00. Vi kommer att prata om vad det innebär att göra praktik på Europarlamentet eller andra EU-institutioner, hur ansökan går till, vilka behörighetskrav som finns och hur mycket betalt du får. Du kommer att få lyssna och ställa frågor till Amanda Bucht och Linnéa Nordström om är tidigare praktikanter på Europaparlamentets kontor i Sverige samt Asia Riazantceva som är samordnare för EU-rekrytering på Universitets- och högskolerådet.  

Varmt välkommen till en informativ timme! Bjud gärna in andra som kan vara intresserade av en EU-praktik!

Anmäl dig direkt här på eventsidan för att delta. Samtalet hålls som vanligt på Zoom och en möteslänk skickas ut till den e-post du anger i anmälan den 2 maj.