Training: ‘The Art of Storytelling in Mobile Photography’

Samen.eu Academy

čtvrtek 27. října 2022 14:00 18:00
Nizozemsko

Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!

Samen.EU Academy Najaar 2022

Na het succes van de vorige Samen.EU Academy, bieden we ook dit najaar weer de kans om meer te leren over het Europees Parlement, in contact te komen met Europarlementariërs en je eigen communicatieve vaardigheden te versterken.

Door de komst van internet zijn mensen veel sterker met elkaar verbonden. Het is nu ook veel makkelijker om je digitaal in te zetten voor een goede zaak. Digitaal activisme zien wij overal om ons heen, waarbij sprekende beelden, vlogs en podcasts een steeds belangrijkere rol hebben. Maar hoe breng je eigenlijk jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend over in een vlog, podcast of foto? 

Tijdens een reeks interactieve trainingen leer je met je smartphone professioneel filmen en vloggen, podcasts opnemen, fotograferen en beelden bewerken. Zo kun je je eigen content op sociale media delen. Dit alles koppelen we uiteraard aan de Europese thema’s die jij belangrijk vindt. 

Als kers op de taart sluiten we de Academy af met een fieldtrip naar Brussel. We bezoeken het Europees Parlement en andere Europese instellingen (waar je de kans krijgt in gesprek te gaan met Europarlementariërs!) en genieten uiteraard ook van de stad zelf. 

Kick-off meeting Samen.eu Academy met model en klimaatambassadeur, Kiki Boreel. 

Training 27 oktober: ‘The Art of Storytelling in Mobile Photography’ 

De kracht van Mobile Photography zit hem in zijn eenvoudige camera die je ook nog eens altijd bij je hebt. Je kunt er snel en makkelijk foto’s mee maken zonder jezelf te verliezen in de cameratechniek. Maar hoe vertel je een verhaal met je foto? 

In deze smartphone fotografie workshop leren wij je hoe je gewone kiekjes kunt omvormen tot aansprekende foto’s die een verhaal vertellen.  

We beginnen deze workshop met het uitleggen van de verschillende instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen.  Hierna leren we je een stukje fotografie techniek zoals belichting, compositie en kadrering. Waar let je op bij het licht en hoe zet je het onderwerp in beeld zodat iedereen weet waar de foto over gaat. Waarom is de achter-  en voorgrond zo belangrijk? Welke uitsnede geeft het sterkste beeld? 

De focus ligt niet alleen op het beter fotograferen met je smartphone, maar ook op het nabewerken van de beelden met de app Snapseed. 

Veel praktische oefeningen

De nadruk van de workshop ligt op het zelf doen. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de belangrijkste fotografie technieken toe te passen, zodat jij mooie verhalen kan vertellen met jouw foto’s. 

Programma: 

Basis smartphone foto-instellingen

Tips, tools en tricks

Fotografie techniek (belichting, compositie en kadrering)

Bewerken van foto’s met Snapseed. 


Doe je mee?

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om jouw stem te laten horen via digitaal activisme? Meld je hier dan nu aan voor de training ‘The Art of Storytelling in Mobile Photography’ op 27 oktober van 14:00 tot 18:00 uur in Den Haag. Na aanmelden ontvang je meer informatie. 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. 


Save the date volgende trainingen 

17 november: ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’ 

14:00-18:00 uur in Den Haag

1 december:  How to create a Podcast ' 14:00-18:00 uur in Den Haag

December: Fieldtrip Brussel (Mits Covid-19 maatregelen het toelaten)

*Alle bijeenkomsten en trainingen zijn in het Nederlands