Ungdommens EU Topmøde

събота 11 март 2023 г. 9:00 ч.
неделя 12 март 2023 г. 15:00 ч.
Дания

Ungdommens EU-Topmøde 2023: EU i Verden 

Ungdommens EU-topmøde er et stort rollespil for unge mellem 15 og 25 år fra hele landet, hvor deltagerne skal agere statsledere, ministre, europaparlamentarikere og journalister. Vær med i weekenden 11.-12. marts.

Tilmeld dig her 


Indtag Christiansborg for en dag!

På Ungdommens EU-Topmøde skal du være med til finde på løsninger til politiske problemstillinger - alle deltagere inddeles i ministerråd som til et virkeligt topmøde, og får ligeledes et EU-land, de repræsenterer. Du kan også være EU-journalist, der skal holde øje med politikerne og skrive historier i løbet af topmødet.
Ungdommens EU-Topmøde giver dig lov til at slippe din indre politiker løs, og samtidigt lære om EU's institutioner og politikker. Rollespillet simulerer et en række EU-institutioner: Det Europæiske Råd, Ministerrådet samt Europa-Parlamentet. Ungdommens EU-Topmøde har til formål at give deltagerne forståelse af EU medlemslandenes indflydelse på EU på en interaktiv og inddragende måde.


Du får lov at mærke på egen krop, hvordan politiske forhandlinger, intriger og samarbejde på tværs af grænser foregår, når alle lande har forskellige interesser og regeringer. Det handler om at finde balancen mellem kompromisløsninger samtidigt med at du vedligeholder befolkningens opbakning i hjemlandet. Du får lov til at prøve kræfter med at forhandle dig frem til løsninger via god argumentation, kompromisser og alliancedannelse. Til topmødet arbejder deltagerne med reelle EU-problematikker ud fra et overordnet tema, som i år er EU i verden.

læs mere om arrangementet og tilmeld dig her