Training 1 december: ‘How to create a Podcast’

четвъртък 1 декември 2022 г. 14:00 ч. 18:00 ч.
Холандия

Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!

Samen.EU Academy Najaar 2022

Na het succes van de vorige Samen.EU Academy, bieden we ook dit najaar weer de kans om meer te leren over het Europees Parlement, in contact te komen met Europarlementariërs en je eigen communicatieve vaardigheden te versterken.

Door de komst van internet zijn mensen veel sterker met elkaar verbonden. Het is nu ook veel makkelijker om je digitaal in te zetten voor een goede zaak. Digitaal activisme zien wij overal om ons heen, waarbij sprekende beelden, vlogs en podcasts een steeds belangrijkere rol hebben. Maar hoe breng je eigenlijk jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend over in een vlog, podcast of foto? 

Tijdens een reeks interactieve trainingen leer je met je smartphone professioneel filmen en vloggen, podcasts opnemen, fotograferen en beelden bewerken. Zo kun je je eigen content op sociale media delen. Dit alles koppelen we uiteraard aan de Europese thema’s die jij belangrijk vindt. 

Als kers op de taart sluiten we de Academy af met een fieldtrip naar Brussel. We bezoeken het Europees Parlement en andere Europese instellingen (waar je de kans krijgt in gesprek te gaan met Europarlementariërs!) en genieten uiteraard ook van de stad zelf. 

Training 17 november: ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’ 

Training 1 december: ‘How to create a Podcast’ 

Vorig jaar luisterden maar liefst vijf miljoen Nederlanders naar een podcast. Podcasten is hot! Waarom is podcasten zo populair?

Podcasten is een fantastische manier om door middel van verhalen mensen met elkaar te verbinden en om een dialoog over belangrijke thema’s te ondersteunen. De kracht van de verhalen zit hem in een persoonlijke stem en biedt een efficiënte manier om informatie naar je luisteraars te sturen. Naast dat je je luisteraars overal ermee kunt bereiken komt daar een compleet nieuwe communicatie stroom bij! Je bereikt zelfs je doelgroepen als ze al iets anders aan het doen zijn. 

Programma 

In deze workshop ga je van alles leren en ervaren over de kracht van podcasten. 

Tijdens de workshop word je meegenomen in het gehele maakproces. Van de kansen en beperkingen van het medium tot aan (fictieve-) publicatie in Spotify en Apple Podcast.

De workshop is bedoeld voor de beginnende, pionierende podcasters die alle in’s en out’s van podcasten willen leren.  Na de workshop weet je hoe je een podcast moet hosten en opnemen, waar je op moet letten en ken je de basis vaardigheden van het monteren. Ook weet je hoe je je podcast moet publiceren en verspreiden. 

Doe je mee? 

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om jouw stem te laten horen via digitaal activisme? Meld je hier dan nu aan voor de training ‘How to create a Podcast’ op 1 december van 14.00 – 18.00 uur in Den Haag. Na aanmelden ontvang je meer informatie. 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. 


Save the date:

Januari: Fieldtrip Brussel (Mits Covid-19 maatregelen het toelaten)

*Alle bijeenkomsten en trainingen zijn in het Nederlands