Skupna zunanja politika EU - realnost ali utopija?

Pridružite se nam v spletni razpravi z evropskima poslancema Milanom Brglezom in Klemnom Grošljem o zunanji politiki Evropske unije.

сряда 14 април 2021 г. 17:00 ч. 18:00 ч.
Онлайн
Словения

Evropska unija ima s svojimi 450 milijoni prebivalcev in približno šestinskim deležem v svetovni ekonomiji vse nastavke za status globalne sile. Z ambicioznimi cilji in odločnimi ukrepi v boju proti podnebnim spremembam, varovanjem in promocijo človekovih pravic znotraj in zunaj svojih meja ter vodilno vlogo na področju humanitarne pomoči stavi predvsem na »mehko« moč diplomacije.

 

Toda realni globalni vpliv Evropske unije pogosto omejuje neenotnost njenih članic, ki imajo glavno vlogo pri določanju in izvajanju zunanjepolitičnih smernic skupnosti. Pogosto je slišati, da EU nima ene, ampak 27 zunanjih politik, zaradi česar pri sledenju svojim globalnim interesom, še posebej v odnosu do drugih svetovnih sil, ni vedno tako učinkovita in uspešna, kot bi si njeni državljani želeli.

 

O ključnih ciljih, dosežkih, omejitvah in izzivih zunanje politike Evropske unije bomo v sredo, 14. aprila, ob 17. uri razpravljali z evropskima poslancema Milanom Brglezom (S&D) in Klemnom Grošljem (Renew). Pridruži se nam.

 

Potrdi svojo udeležbo s klikom na gumb zgoraj, nakar ti bomo v sredo dopoldne po elektronski pošti poslali povezavo do spletne debate. Vprašanja za sogovornika nam lahko pošlješ po pošti na andrej.miholic@ep.europa.eu, nam jih sporočiš v Facebook skupini skupnosti skupajsmo.eu ali jih med samim pogovorom zapišeš v chat.


Se vidimo!