EU og USA efter valget af Joe Biden: Er der håb for klimaet?

петък 12 февруари 2021 г. 10:00 ч. 11:00 ч.
2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
Дания
Odoo • A picture with a caption
Niels Fuglsang (S&D) er klar til jeres spørgsmål.

Der har ikke været meget fremgang i amerikansk klimapolitik i de sidste fire år, hvor Donald Trump har været præsident. Trump startede sin præsidentperiode med at melde USA ud af Parisaftalen, og ifølge Columbia University har han siden da svækket lovgivningen på klima- og miljøområdet over 150 gange.

Der er derfor tårnhøje forventninger til Joe Biden om et grønt kursskifte og til at sætte gang i klimakampen. Det lover godt lige nu. Biden har valgt et stærkt klima-hold af ministre og rådgivere, han har genindmeldt USA i Parisaftalen og WHO og i sin klimaplan til to billioner dollars har han lovet at gøre USA’s energi klimaneutral i 2035 med blandt andet 60.000 vindmøller.

Biden har store ambitioner om at bringe USA tilbage i klimakampen, men er forventningerne til ham for store? Hvordan kan EU og USA bruge hinanden i en fælles klimakamp de næste fire år? Er der fælles dagsordener og kan vi blive enige om, hvordan det skal håndteres?

Oplæg og debat med Niels Fuglsang.

Niels Fuglsang er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. I Europa-Parlamentet sidder han i Gruppen for Det Progressive Forbund for Socialdemokrater (S&D) og er medlem af Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE).

Debatmødet afvikles med støtte fra Europa-Parlamentet og Europa-Nævnet.

Tilmelding er gratis. Du får dit link tilsendt på dagen her:

Link her