EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar samarbetet i praktiken?

Påbyggnadskurs

сряда 2 юни 2021 г. 14:00 ч. 16:00 ч.
Онлайн
47 Участници
Швеция
EU i Sverige och Sverige i EU – hur fungerar samarbetet i praktiken?

Kostnadsfri påbyggnadsutbildning: EU och Sverige – hur fungerar samarbetet i praktiken?

Europaparlamentets partipolitiskt neutrala nätverk Tillsammans i Europa är för dig som vill hålla dig informerad om EU-politik och skapa engagemang i de frågor som är viktiga för dig. Genom att erbjuda kostnadsfria debatter, utbildningar och olika typer av event skapar vi tillsammans en plattform för demokratiskt deltagande. Nätverket har idag över 1600 medlemmar. Välkommen att gå med i nätverket du också!  

Våra EU-utbildningar tillsammans med SIEPS har varit väldigt populära och därför är vi glada att kunna bjuda in till ytterligare en kostnadsfri trestegsutbildning. Hade du inte möjlighet att delta vid tidigare tillfällen? Varmt välkommen den här gången! 

Efter grundkursen i EU-kunskap och fortsättningskursen om Europaparlamentet har det blivit dags för det tredje utbildningstillfället. Den 2 juni kl. 14.00-16.00 är du varmt välkommen att delta i en påbyggnadsutbildning om EU och Sverige. Utbildningen arrangeras i samarbete med Svenska institutet för Europapolitiska studier (SIEPS) och hålls av Anna Wetter Ryde, forskare i juridik, och Jakob Lewander, utredare i statsvetenskap.  

Medlemskapet i EU innebär att Sverige ingår i ett sammanlänkat system av beslutsprocesser på olika nivåer och det kan vara svårt att överblicka när i processen det går att påverka besluten, men också vem som ytterst ansvarar för besluten. Under denna kurs benas huvuddragen i EU:s beslutsprocesser ut och länkas ihop med den svenska beslutsordningen. Kursen tar också upp EU:s beslutsprocess och dess förhållande till den svenska beslutsprocessen, EU-domstolens roll och vad som driver den europeiska integrationen.

För att delta i denna utbildning är det bra att ha kunskaper om EU:s beslutsfattande. Behöver du friska upp dina kunskaper? Ta gärna del av grundkursen i EU-kunskap och fortsättningskursen om Europaparlamentet.  

Anmäl dig direkt här på event-sidan för att delta. 

Alla utbildningar är digitala och hålls på Zoom (en länk mejlas till den e-post du anger i anmälan senast på förmiddagen samma dag som utbildningen äger rum). 

Välkommen! 


Odoo • A picture with a caption